2018年3月公共英语一级考试阅读专题练习(19)

There was a child ready to be born. So he asked God, "They tell me you are sending me to the earth but how am I going to live there, being so small and helpless? Among the many angels(天使), I choose(挑选) one for you. She will be waiting for you and will look after you," God said.

"But here I don't do anything else but sing and smile, and that's enough for me to be happy. " God said, "Your angel will sing for you and will also smile for you every day. And you will feel your angel's love and be happy. " The child said, "And how can I understand when people talk to me, if I don't know the language that men speak?" God told the child, "Your angel will tell you the most beautiful and sweet words you will ever hear, and teach you how to speak. "

The child said, "I've heard that on the earth there are bad men. Who will protect(保护) me?" God said, "Your angel will protect you even if it means costing her life. "At that moment voices from the earth could already be heard, and the child asked in a hurry,

"Oh, God, if I am about to leave now, please tell me my angel's name!" God answered, "Your angel's name is not hard to remember. You will call your angel Mummy. "

56. Every child has an angel for him--that is his mother.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn't Say

57. The child thinks that singing and smiling is not enough for him.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn't Say

58. The child doesn't want to come to the earth.

A. Right

B. Wrong

C.Doesn't Say

59. In the angel's mind, child's life is more important than hers.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn't Say

60. The God doesn't tell the child his angel's name.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn't Say

篇章分析

本文虚以了上帝和孩子之间的对话。写的是孩子知道自己即将要出生了,他对手自己将来在人间的生活以及上帝为他挑选的一个天使充满了疑问,上帝一一回答了他的问题。最后,孩子问天使的名字,上帝告诉他他的天使的名字就叫做妈妈。

答案及解析

56.【答案】A

【题型】细节题

【解析】文章中最后一句才点明“Your angel’s name is not hard to re.

member.you will call your angel Mummy.”

57.【答案】B,

【题型】细节题

【解析】由短文第二段“But here I don’t do anything else but sing and

smile,and that’S enough for me to be happy.”可见,孩子认为歌唱和微

笑对他来说已经足够了。

58.【答案】C

【题型】推理题

【解析】根据原文,虽然孩子一直在对他将来在地球的生活担心,但是文章并没有说他不想到地球上去。

59.【答案】A’

【题型】细节题

【解析】第四段中“Your angel will protect you even if it means costing

her life.”(即使牺牲自己的生命,你的天使也会保护你),可见在天使的心目中,孩子的生命比她自己的还要重要。

60【答案】B

【题型】细节题

【解析】文章最后说“Your angel’s name is not hard to remember.You will call your angel Mummy.’’可见上帝已经告诉了孩子他的天使的名字叫妈妈。

  • 发布日期:2019-05-07 16:54:31
  • 77 views
  • 作者:劳动仲裁网
所属分类:职业考试